Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe
Lokum

Lokum

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 5dk

Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana bonfile
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kaya tuzu veya deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • Tereyağ

Ek olarak:

  • Döküm tava
  • Porselen tabak

Lokum Tarifi Yapılışı

Dilimlenen etleri biraz zeytinyağ ve karabibere buladıktan sonra döküm tavamızı kızdırıyoruz ve sadece bir tarafı için 1 er dakika olmak üzere etin her iki tarafını da mühürlüyoruz. Daha sonda tereyağını kızdırdığımız porselen tabağa alıp eti burada birkaç dakika daha pişiriyoruz. Lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız etin pişme süresini çok uzun tutmamanızı öneririm. Son olarak da tuzlama işleminin ardından yemeğimiz hazır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Tarifin Devamı
Teflonda Lezzetli Tavuklar

Teflonda Lezzetli Tavuklar

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Teflonda Lezzetli Tavuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk sarma ( 8 adet )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ayçicek yağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik

Teflonda Lezzetli Tavuklar Tarifi Yapılışı

Tavukları yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Daha sonra sosunu hazırlıyoruz. Tavukları sosa batırıp teflona düzüyoruz ve lalan sosuda üzerine döküyoruz .İlk önce kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz daha sonra altını açıp tavukların ön ve arka kısmını kızartıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Kıymalı Patates

Kıymalı Patates

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 200-300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 2 domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat

Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı

İlk olarak yağımızı tavaya koymadan kıymamızı suyu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sonra soğanımızı küp küp doğrayıp salça ile birlikte tavaya ilave ediyoruz bir kaç dakika daha kavurup Küp küp doğranmış patatesleri ve dometesleri ekliyoruz. Ve pişmesini bekliyoruz tuzunu baharatı ayarlayıp sıcak sıcak güzel bir kahvaltı sofrasına hazır edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarifin Devamı
Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 domates
  • Salça
  • 3 adet soğan
  • 6 dış sarımsak
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 lavaş
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

Kıymayı yağda kavuruyoruz. Daha sonra içine soğan ve sarımsakları döküyoruz. Güzelce onları da kavurunca domates ve salçayı katıyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte üzerine 1 bardak sıcak su katıp pişmeye bırakıyoruz. Güzelce pişince ocaktan alıyoruz. Daha sonra lavaşların aralarına sürüyoruz ve üst üste diziyoruz. Bölüp servis tabaklarına alıyoruz. Daha sonra üzerine yoğurt ve maydanoz koyup servis ediyoruz. Tam anlamıyla püsür işi ama biz çok beğendik ☺☺

Tarifin Devamı
Enfes Pişiler

Enfes Pişiler

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 55dk
  • Pişirme 15dk

Enfes Pişiler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı süt
  • 1, 5 çay bardağı su
  • 1 paket yaş veya kuru instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Enfes Pişiler Tarifi Yapılışı

Süt ve suyu ılıklatalım. İçine şeker ve mayayı ilave edip karıştıralım. Unu en son koymak üzere diğer malzemeleri de ekleyelim. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Unun markasına göre miktarı değişebilir bunu kendimiz ayarlıyoruz. Hafif ele yapışır bir hamur yoğurup yarım saat üzeri kapalı dinlendiriyoruz. Sıvıyağ kızdırıyoruz ve hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp avucumuzun içinde incelik yuvarlaklar yapıyoruz ve bütün hamuru böyle kızartıyoruz. Hamur yapışırsa elimizi ıslayalım. Harika oluyor. Sıcakken üzerlerine hafif tuz serpebiliriz. Çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Ev Yapımı Cappuçino

Ev Yapımı Cappuçino

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 10dk

Ev Yapımı Cappuçino Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan süt
  • 1 fincan su
  • 3 çay kaşığı nescafe
  • İsteğe göre şeker
  • 1parmak su

Ev Yapımı Cappuçino Tarifi Yapılışı

Önce süt ve su cezvede kaynatılır.Kaynayınca fincana koyulur

Sonra bir şişede nescafe ,şeker ve 1 parmak su ilave edilir ve 30 dk çalkalanır oluşan köpük ve kahveli karışım yavaşça ilave edilir fincana

Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Portakallı Kek

Portakallı Kek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 40dk

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 portakal kabuğunun rendensi
  • 1/2 portakal suyu
  • Vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 1. 5 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1/2 limon kabuğu rendesi ve suyu

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalarYıllar önce bir arkadaşımın kendi eliyle yazıp verdiği bu tarif tarif defterimde saklarım çok beğendiklerim arasındadır. Kış bitmek üzere ama ben hala portakallı kek yapmadım. Hafif mayhoş ferah ferah bir kek Yapılışına gelince her zamanki gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz daha sonra sırayla diğer malzemeleri karıştırarak kekimizi yapıyoruz. Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Diğer taraftan portakal ve limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıp bir kapta birleştirip kek pişen kadar bekliyoruz. Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca üzerine hazırlamış olduğumuz meyve sulu şerbeti döküyoruz. Enfes bir kek herkese tavsiye ederim

Tarifin Devamı
Doğal Kurabiyelerim

Doğal Kurabiyelerim

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Doğal Kurabiyelerim Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 4 adet hurma
  • İsteğe bağlı
  • Kuru üzüm- kuru dut
  • Un
  • Tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Doğal Kurabiyelerim Tarifi Yapılışı

Merhabalar bu kurabiyeyi yeğenim için hazırladım ama ben ondan çok yiyorum. Bebeğiniz veya çocuğunuz için sağlıklı ve lezzetli kurabiyeler. Şeker içermiyor. Bebekleriniz için evde doğalını yapmak bence en güzeli. TarifElmaları bir kaba rendeleyin (küçük tarafla) üzerine yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, portakal ve limon kabuğu rendelerini ekleyin. Hurmaları doğrayıp sıcak suyla yıkayın (yumuşaması için), tüm malzemeleri karıştırın ve un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin şekil verin. Ben kurabiyelerimin üstüne yine sıcak suda yıkadığım kuru dutlarımdan koydum. 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin. Tüm çocuklara şifa olsun.

Tarifin Devamı
Patates Dizme Süper Bir Lezzet

Patates Dizme Süper Bir Lezzet

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Patates Dizme Süper Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4-5 tane orta boy patates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber yada pulbiber
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Biraz sıvıyağ
  • Bir tane yeşil biber
  • Birkaç tane çeri domates

Patates Dizme Süper Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

Önce kıymayı terbiye edelim ,baharatları tuzu ve ince doğradığımız maydanozu kıymaya ekleyip yoğuralım. Patatesleri soyup yuvarlak doğrayalım. Küçük boy borcama bir patates biraz köfte şeklinde kıymalı harçtan olacak şekilde bütün tepsiye dizelim. Üzerine biber ve domatesleri düzeltelim. Salçayı biraz yağda kızartıp üzerine su alalım. Salçalı sosu tepsimize gezdirelim. Üzerini folyoyla kapatıp 200 derece fırında bir saat pişirelim. Sonraki aşamada folyoyu çıkartıp bir yarım saat daha pişirelim. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Nefis Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Nefis Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Nefis Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük pırasa
  • 1 orta boy havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça

Nefis Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar bugün ki  menüm pırasa hemen tarife geçmek istiyorum, ilk önce pırasamızı  iyice yıkayıp çürük varsa eğer çürük yerleri alıyoruz. Daha sonra pırasamızı  küçük küçük yuvarlak şekilde kesiyoruz resimde var isterseniz bakabilirsiniz nasıl kestiğime, havucumuzu alıp kabuğunu alıp ufak ufak kesiyoruz bunları hazırladıktan sonra tenceremize yağımızı koyup havuçlarımızı da ekliyoruz. Sıra salçamıza geliyor biraz kavurduktan sonra salçamıza da ekleyip tekrar kavuruyoruz, daha sonra pırasalarımızı da ekleyip üstüne tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Üstüne kadar su ekleyip orta derecede pişirmeye bırakıyoruz ve yarım saat kadar piştikten sonra pırasamız hazır. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Ayşe Kadın Fasulye Yemeği

Ayşe Kadın Fasulye Yemeği

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Ayşe Kadın Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates
  • 2 patates
  • Yeterince tuz
  • Yarım kilo fasulye

Ayşe Kadın Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar öncelikle fasulyeleri ayıklayıp parçalara bölüyoruz. Daha sonra domatesleri küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Patatesleri de küp küp doğrayıp suya koyuyoruz. Derin bir tencereye yağı ve soğanı ekleyip kavuruyor. Daha sonra salçayı da ekleyip iyice kavuruyoruz. Daha sonra fasulye, domates ve patatesleri ekliyoruz. Fasulyeleri biraz geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yemeğimizi biraz daha pişiriyoruz. Patatesler pişen kadar. Yemeğimiz servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Kuru Sebze Dolması

Kuru Sebze Dolması

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Kuru Sebze Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 2 su bardağı pirinç kurutulmuş sebze
  • 2 acı biber
  • 1 büyük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası( bol salçalı daha lezzetli oluyor)
  • Kimyon karabiber pulbiber tuz
  • Bol zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası ve tereyağı

Kuru Sebze Dolması Tarifi Yapılışı

Soğan ve acı biberler rondodan geçirilir ,maydanoz küçük küçük doğranır .Ben pirinçi 10 dk sıcak suda beklettikten sonra suyunu süzüp, içine maydanoz,soğan, biber karışımı ,salça ,yağ ,kıyma iyice karıştırılır ,5 dk dinlendirilir ,böylece iyice harmanlanıyor sebzeler doldurulduktan sonra üzerine salçalı su en son tereyağı eklenip kısık ateşte pişirilir ,afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz