Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe
Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Pişirme 1 saat 30dk

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg soyulmuş balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 tane karanfil
  • Portakal kabuğu rendesi

Üzerine;

  • Ceviz

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Akşamdan bal kabağı soyulur ve doğranılır. Doğranan balkabağı tencereye alınır. Üzerine şeker konulur. Sabaha kadar suyunu bırakması için bekletilir. Sulanan bal kabağı ocağa alınır. İçine karanfil ve portakal kabuğu konulur. Orta ateşte yaklaşık iki saate yakın pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Kolay Yaş Pasta

Kolay Yaş Pasta

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 10dk

Kolay Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hindistan cevizli puding
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 litre süt
  • 1 paket pasta tabanı

Süsleme için :

  • Hindistan cevizi, fındık

Kolay Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

Pudingleri üstündeki yazan ölçülerden örneğin 2. 5 su bardağı süt yerine 2 su bardağı koydum kıvamı daha koyu olsun diye. Yapıyoruz 1 bardak süt ile pasta tabanını ıslatıyoruz arasına Hindistan cevizli puding, üst katına da kakaolu pudingle kaplıyoruz. Soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Pastamız dinlendikten sonra istediğimiz süslerle süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Tavuklu Nohut Yemeği

Tavuklu Nohut Yemeği

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1-1, 5 su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • Su
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Ardından kuşbaşı doğranan tavuk göğsü ilave edilir ve 5-10 dakika kadar da beraber kavrulur. Salçalar ilave edilir karıştırılır. Nohutlar( ben önceden haşlayıp buzluğa kaldırıyorum) ilave edilir ve bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerine göz kararı ılık su ilave edilir. (Tavukların ve nohutların üzerine geçecek kadar). En son tuz ilave edilir ve kapağı kapatılır. Tavuklar pişene kadar ve yemek kıvam alana kadar pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Patates Püresi

Patates Püresi

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patates
  • Süt
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

Patatesler haşlandıktan sonra tereyağı ve tuzu blenderla karıştırılır ardından kaşar peyniri rendesi ve süt ile karıştırıyoruz. Üzerine karabiber döküyoruz

Tarifin Devamı
Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı)

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

Balığın iç malzemeleri;

  • 1 tane büyük sazan balığı
  • 3 yemek kaşığı siyah erik sıvı turşu (bilmiyorum türkiyede şu tursudan varmi erikden yapılıyotuzlu bir turşu)
  • 3 su bardağı makineden geçirilmiş ceviz
  • Tuz, pul biber, kara biber
  • 2 tane orta boy soğan ben balığı temizlerken içinde yumurtaları çıktı onu da kullandım

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi Yapılışı

İç harcını ilk önce soğan rondadan gecirip iyice suyunu sıkalım sonra cevizi, turşuyu, balık, yumurta, soğan, pul biber, tuz ,kara biber döküp yoğuralım ve hazır. Balığı temizleyelim yıkayalım mutfak peçetesi ile tamamen kurutalım 1 yemek kaşığı erik turşusu yine alalım balığı tuzlayalım .Kara biber ,pul biber serpip sonra turşuyla içini dışını turşu sürelim. Hazırladığımız iç harcını balığın karnınaa kulağına tam dolduralım mutfak ipiyle dikelim. 200 derecede 1 saat kadar pişirelim afiyet olsun

Tarifin Devamı
Tiramisu Toplar

Tiramisu Toplar

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk

Tiramisu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedildili bisküvi
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı gold neskafe
  • 200 gram labne peynir
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Bulamak için;

  • Kakao

Tiramisu Toplar Tarifi Yapılışı

Kedi dili bisküvileri robottan geçirelim bir geniş kaba alalım ılık sütte kahveyi karıştıralım bisküviye ekleyelim .Geriye kalan malzemeleri de katıp yoğuralım ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakaoya buluyalım afiyet olsun

Not; top yapmadan tatlılık oranına bakın az gelirse biraz da şeker ekleyebilirsiniz

Tarifin Devamı
Elmalı Turta

Elmalı Turta

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr margarin
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  •  1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Harç için;

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 3 yemek kaşığı şeker

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

İlk olarak harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyelim ve şekerle birlikte suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Suyu çekince de tarçın ve isterseniz ceviz ekleyebilirsiniz. Karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu yapmak için margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştıralım. Daha sonra un ,kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Eğer porsiyonu azaltmak isterseniz ununu ve margarini azaltabilirsiniz. 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra tepsiye hamuru iki cm kalınlıkta elimizle yayalım. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayıralım. Üzerine elma harcını ekleyelim. Hamurdan elma büyüklüğünde kopardığımız hamurları şerit halinde keselim. Çapraz olcak şekilde üzerine ekleyelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişen tartımızı çıkaralım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeriyle süsleyelim. Afiyet bal şeker olsun

Tarifin Devamı
Açma Tarifi

Açma Tarifi

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Tarifi Yapılışı

İlk önce yoğurma kabımıza maya ve sütü alarak çırpma teliyle karıştırıyoruz üzerine diğer sıvıları ekliyoruz sıvı yağ ve suyu. Daha sonra içerisine şeker ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz sonra alabildiği kadar un ilave ederek homojen hale geleme kadar hamuru yoğuruyoruz. Biraz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek. Sonra bu hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle hafif yassılaştırıp sıvı yağ ile genişletiyoruz. Bu hamuru önce rulo yapıp sonrada hamurun her iki ucunu ters yöne çevirerek uçlarını birleştiriyoruz. Şekillendirilmiş hamurları tepsiye alarak tepside en az 1 saat mayalandırıyoruz sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip ısıtılmış fırına verip 200 derecede pişiriyoruz.

Tarifin Devamı
Lahana Salatadı

Lahana Salatadı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk

Lahana Salatadı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lahana (ince rendelenmiş)
  • 2 adet havuç(ince rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım su bardağı mısır
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (önceden biraz sıcak suda bekletin)
  • Yarım su bardağı doğranmış dereotu
  • Mayonez ve ya yoğurt(5 kaşık ve ya daha az ya da çok da olabilir )
  • Biraz limon suyu

Lahana Salatadı Tarifi Yapılışı

Lahana, havuc rendelenir bir kapta mısır, üzüm, dereotu, ceviz le birlikte karıştırılıp ve mayonez yada yoğurt ve biraz limon suyuyla birlikte güzelce karıştırıp servis kabınıza alabilirsiniz.

Tarifin Devamı
Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 20dk

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Kreması için:

  • 2 yumurta
  • 600 gr labne
  • 1 paket(200 mlgram) krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Jölesi için:

  • 6 adet portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet limon suyu

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi Yapılışı

Tabanı: bisküvileri unufak olana kadar blendırdan geçirelim.Bir kaba alalım, eritilmiş 2-3 kaşık tereyağını üzerine gezdirip yoğuralım. Kelepçeli pasta kalıbımızın tabanından dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt serelim kelepçesini takalım. Dışa çıkan kağıtların etrafına paket lastiği ya da herhangi bir lastik takalım. Yoğurduğumuz bisküvileri tabana güzelce dökelim. Bastıralım. İyice sıkıştıralım. Buzdolabına koyalım. O buzdolabında beklerken kremasını hazırlayalım:

Kreması: önce yumurtaları ve şekeri mikserle çırpalım. Daha sonra labneyi ekleyip çırpalım. Sonrasında diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpalım. Vanilyamızı en son ilave edelim. Buzdolabından alıp kalıbımızın üzerine dökelim.

Bu aşamadan sonra fırın tepsimize kalıbımızı koyalım. Yağlı kağıdı geçmeyecek kadar su koyalım. 150 derecede ısıttığımız fırına verelim. Sık sık kontrol edelim, üzeri çok hafif pembeleşir pembeleşmez fırını kapatalım kapağını açalım bekletelim. Ben başka şeyler uğraşırken unuttum ve üzeri hafiften çatladı. Üst kısmının düz kalması için çok sık kontrol etmeniz ve kesinlikle fazla bekletmemeniz gerekiyor.

Jölesi için: portakalları ve limonu sıkalım, tanelerinin girmemesi için süzgeçten geçirelim. Dilerseniz limon suyu koymayabilirsiniz ancak hafif mayhoş tat daha güzel oluyor ben bu şekilde tavsiye ederim. Sonra diğer malzemelerle ocağa alalım, tel çırpıcıyla kıvam alana kadar orta ateşte karıştıralım. Hazır olan jölemizi soğuk zemine alalım ara sıra karıştırarak soğutalım.

Fırından çıkardığımız pastamızın üzerine ılık jölemizi dökelim. Kalıpla birlikte buzdolabında bir gün bekletelim. Ceesecakemiz hazır. Kesinlike tam ölçüyle hazırlanmış, hazır satılan ceesecakelerden çok daha güzel bir tarif oluyor. Dışarıda asla ceesecake yemeyen, çünkü sevmeyen biri olarak bu tarifle gerçekten seveceğinizden çok eminim. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Mısır Çorbası

Mısır Çorbası

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr süt mısır
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı

Önceden haşladığınız tavuğunuzdan kalan tavuk suyunu kaynamaya bırakın .Bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı çırpın kaynamakta olan tavuk suyuna azar azar ekleyin. Mısırlarıda ekleyip 10 dk daha kaynatın en son tereyağından kuru naneyi biraz kızartıp çorbanıza ekleyin bildiğimiz çorbaların dışında lezzetli bir çorba afiyet olsun

Tarifin Devamı
Muzlu Çilekli Milkshakee

Muzlu Çilekli Milkshakee

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Muzlu Çilekli Milkshakee Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 muz
  • 5-6 adet çilek
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 adet buz
  • 2 yemek kaşığı maraş dondurması sade
  • İsteğe göre pudra şekeri
  • Çikolata sosu

Muzlu Çilekli Milkshakee Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kaba alıp blendırdan geçiriyoruz. Pürüzsüz olduğunda bardağımıza çikolata sosunu gelişi güzel sıkıp milkshakemizi bardağa boşaltıyoruz .Diledigimiz gibi süslüyoruz. Üzerine krem santide yapabilirsiniz bana ağır geldiği için yapmadım.

Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz