Haziran 19, 2025
Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe
Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli Tavuk Sote

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet kemiksiz but tavuk
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yesil biber
  • 5-6 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Kemiksiz but tavukları ince ince doğrayıp yıkayıp süzülmesi için bekliyoruz. Diğer yandan tüm sebzeleri de İnce bir şekilde doğruyoruz. Kızgın tencereye ince doğradığımız butları alıp altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ortalama 20 dk kadar pişen tavuğun içine tüm doğradığımız sebzeleri ve baharatları koyup 5 dk kadar daha pişiyoruz. Son olarak 1 yemek kaşığı  tereyağımızı da ekleyip eridiğinde ocağımızın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Sosisli Kaşarlı Milföy

Sosisli Kaşarlı Milföy

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Sosisli Kaşarlı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 6 uzun sosis
  • Kaşar

Üzerine;

  • 1 yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Sosisli Kaşarlı Milföy Tarifi Yapılışı

Sosisleri, kaşarı rende yapın ya da rondodan çok ufak olmayacak şekilde doğrayın, milföyleri ikiye bölüp içi koyup yağlı kağıt olan tepsiye dizin yada yağlanmış tepsiye tercih sizin yağlı kağıt yapışmasını önler sonra yumurta, susam, çörek otu olan karışımı çırpın, üzerine sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyup, kızarana kadar pişirin.

Tarifin Devamı
Pratik Nefis Gözlemem

Pratik Nefis Gözlemem

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 5dk

Pratik Nefis Gözlemem Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağ ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçlik için:

  • İsteğe bağlı farklı iç malzemeler kullanılabilir
  • 300-350 gr kuzu kıyma
  • 1-2 soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Maydanoz

Pratik Nefis Gözlemem Tarifi Yapılışı

Önce içliğin hepsi güzelce karıştırılır.Yoğurma kabına un, tuz alınır. Sonra su yavaş yavaş eklenerek berk kıvamda hamur hazırlanır. Cevizden 1 az büyüklükte bezeler oluşturulur. 1 tane beze alınarak un yardımıyla ince 1 şekilde açılır.İç malzemeden de yarısına kadar serpilerek diğer yarısı üzerine kapatılır. Ve kenarlarının yapışması için bastırılır.Yapışmayan tavada arkası onu kızarana dek pişirilir.Not:Tavayı yağlamıyoruz.

Tarifin Devamı
Bulgurlu Sebze Çorbası

Bulgurlu Sebze Çorbası

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 35dk

Bulgurlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı iri bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
  • Tuz

Bulgurlu Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Sebzeleri küp doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı kızdırın. Soğanı eleyip kavurun, salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Toz biberi ekleyip karıştırın. Doğranmış bütün sebzeleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. En son suyunu ve bulguru ekleyip pişmeye bırakın. Afiyet olsun :)

Tarifin Devamı
Çikolata Soslu Lokum

Çikolata Soslu Lokum

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Çikolata Soslu Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 parça damla sakızı (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

İçi için :

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için :

  • Çikolata sos

Tabanı için:

  • Yarım paket kakaolu bisküvi

Çikolata Soslu Lokum Tarifi Yapılışı

Soğuk sütümüzü tencereye alalım. Un, nişasta, şeker ve hindistan cevizini koyup iyice çırpalım. Ocağa koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım. Tere yağını koyup mikserle iyice çırpalım. Büyük fırın tepsimize rondodan geçirdiğimiz bisküviyi yayalım. Üzerine sıcak kremayı dökelim. Soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca daha önce çırptığımız şantiyi sürelim. Dolaba koyup biraz dinlendirelim. Çıkartıp dikdörtgen dilimler keselim. Her parçayı rulo saralım iki üç eşit parçaya bölelim. Servis tabağına dizip çikolata sosu gezdirelim. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Nefis Ve Leziz Waffle Tarifi (Çok Yumuşak Ve Kabarık Hamur)

Nefis Ve Leziz Waffle Tarifi (Çok Yumuşak Ve Kabarık Hamur)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 5dk

Nefis Ve Leziz Waffle Tarifi (Çok Yumuşak Ve Kabarık Hamur) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Muz
  • Kivi
  • Çilek
  • Fındık vs

Nefis Ve Leziz Waffle Tarifi (Çok Yumuşak Ve Kabarık Hamur) Yapılışı

Yumurta sarısını şekerle bir kapta çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurta akını köpürene kadar çırpıyoruz. Üzerine yumurta sarısı karışımı ekleyip diğer tüm malzemeleri koyup çırpıyoruz Makine ısınınca ortasına bir kepçe koyup kapağını kapatıp yayılıp pişmesini bekliyoruz. Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.Not: Nutella, muz, kivi ,çilek üzerine çikolata sos ve fındık ile çok lezzetli oluyor

Tarifin Devamı
İrmik Helvası

İrmik Helvası

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 25dk

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

Yağları tencereye ekleyip irmikleri atıyoruz. İrmikleri rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz. Sonrasında su süt, şekeri bir kapta karıştırıp üstüne ekliyoruz. 10-15 dk kadar şerbetini çekmesini bekliyoruz. Piştikten sonra servis edebilirsiniz :)

Tarifin Devamı
Zeynepin Poğaçası

Zeynepin Poğaçası

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Zeynepin Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin erit,
  • 2 yumurta (1inin sarısını ayır)
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • Alabildiği kadar un

Zeynepin Poğaçası Tarifi Yapılışı

Malzemelerin hepsini un hariç karıştırıyoruz. En sonunda ununu ekleyip şekil veriyoruz. 175 derece fırında 20 dk pişiriyoruz :) Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Beşamel Soslu Patates

Beşamel Soslu Patates

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üstü için;

  • Rendelenmiş 1 dolu bardak kaşar

Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı

Öncelikle patatesler ince ince doğranır ve kızartma tenceresinde kızartılır kızaran patatesler borcama alınır.Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağ ısınır içine iki yemek kaşığı un ilave edilir biraz kavrulduktan sonra bir yandan çırpılıp bir yandan süt ilave edilir böylece topaklanmaz, bir silme çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir bir kaç dk fık fık edince pişirilir, borcamdaki patateslerin üzerine ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırına verilir bir 10 dk pişirildikten sonra en üste kasar ilave edilip ustu kızarıncaya kadar bir 10 dk daha pişirilip sıcak sıcak servis edilir ,afiyet olsun

Tarifin Devamı
Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Kadınbudu Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma yarısı çiğ yarısı kavrulmuş
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tabak dolusu pilav
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı bulbiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • Un
  • Sıvı yağ

Kadınbudu Köftesi Tarifi Yapılışı

Yarım kilo kıymayı 1 orta soğanla kavurucaz. 10 dakika soğumaya bırakıcaz, ardından yarım kilo kalan kıymayı soğuyan kıymaya katıp pilavı da eklicez, içine karabiber, pul biberi ekleyip, kabartma tozunu yoğurduktan sonra dolapta 10 dakika dinlendircez. Büyük köfte şekli veri,p una yumurtaya bulayıp sonra kızgın yağa koyup kızartıcaz.

Tarifin Devamı
Gelin Bohçası

Gelin Bohçası

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Gelin Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Arasına koymak için
  • 1 bardak süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Bohçası Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar. öncelikle sırasıyla un süt yumurta yağ kakao ve vanilya kabartma tozunu derince bir kaba koyup mikserle iyice karıştırıyoruz, diğer yandan teflon tavamızı iyice ısıtarak yaptığımız karışımdan birer kaşık tavaya koyup pişiriyoruz sadece bir tarafını pişiriyoruz üst tarafı göz göz olunca çıkarıp bir bez üzerine koyuyoruz. Bir paket krem şanti ve bir bardak sütle krem şantiyi hazırlayıp 20 dk dolapta bekletiyoruz. Daha sonra birer kaşık krem şantiyi paykeklerin içine koyup sırasıyla hindistan cevizine batırıp biraz daha beklettikten sonra servis yapıyoruz. şimdiden afiyet olsun muhakkak deneyin

Tarifin Devamı
Simit Kebabı (Gaziantep)

Simit Kebabı (Gaziantep)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 30dk

Simit Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana -kuzu karışık yağlı kıyma (dilerseniz tek olarak da olabilir)
  • 1 çay bardağı simit(ince bulgur )
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz karabiber pul biber

Simit Kebabı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

Gaziantep in yöresel bir kebaplarından biridir. Mangalda da çok iyi olur. Fakat bugün ben fırında yapacağım. Denemenizi tavsiye ederim.

İlk olarak bulguru bir kaba alıp ılık su ile kısır gibi ıslatıp üzerini başlayalım. Bulgur şişerken kuru soğan ve sarımsak rendeleyelim. Yaklaşık 15 dakika sonra bulguru yoğurma kabına alıp içerisine kuru soğan sarımsak tuz karabiber pul biber ekleyip güzelce yoğuralım birbirine işleyince içerisine kıymayı da ekleyip güzelce yoğuralım. Tamamen yorulunca bir mangal şişini alıp parça parça etten alıp şişe uzunca tutturalım (elimizi ıslatarak)daha sonra şişten eti sıyırıp fırın tepsisi ne dizelim. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Dilerseniz telli ızgaralarda da ev tipi mangalda da yapabilirsiniz gerçekten çok lezzetli ve tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bir kebap türü.Ben servis sırasında yanına kuru soğan ve maydanozu karıştırıp sumak ekşisi döktüm dürüm arasına serviste çok güzel olur.Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz