Spagetti İle Fırın Makarna
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 1 paket spagetti (çubuk makarna)
- Su ve tuz
- Yağ
- 1 bardak kaşar peynir
- 2 bardak çökelek
- 2-3 kaşık margarin
- 1 yumurta
Hazırlanışı
Makarna yağ ve tuz eklenmiş suda haşlandıktan sonra süzülür ve fırın tepsisine alınır. Makarna sıcakken içine margarin eklenir ve ara sıra karıştırılır. Bu sırada yumurta ve çökelek çırpılarak karıştırılır. Bu karışım makarnaya döküp tekrar makarna ile güzelce karıştırılır. ( çökeleğinizin tuzu az ise tuz da ekleyebilirsiniz) Makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirilip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder