Pesto Soslu Makarna
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- Bir paket makarna (spaghetti makarna ile daha güzel oluyor, ama ben tarifte linguine kullandım)
- Makarnayı haşlamak için bol kaynamış su (tuzlu)
- 2-3 yemek kaşığı süzme zeytin yağı
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pesto sosu
- İsterseniz fazladan iki diş ezilmiş sarımsak
- 3-5 yaprak taze nane (istenirse)
- Üzeri için;
- romano peynir veya eski kasar rendesi, parmasan da olur
Hazırlanışı
Önce makarnayı haşlayın ve süzün, üzerine bol sıcak su gezdirin, birbirine yapışmasını önler.
Makarnayı haşladığınız tencereye zeytin yağını alın ısıtın, pesto sosu ve suyu ekleyin, biraz kavurun. İsterseniz fazladan sarımsak ve nane de ekleyebilirsiniz.
Makarnayı sosa katın ve iyice harmanlayın (bu aşamada ben iki yemek kaşığı parmasan peyniri de ekledim). Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Pesto sosunu ister hazır alın, isterseniz kendiniz yapın, Sitede bir kaç tarifi mevcut. Benim tarifime buradan bakabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder