Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Tereyağlı Erişte

NefisYemekTarifleri-j5Xpws4Pr

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • Yeteri kadar su
  • 2 kaşık tereyağ
  • Tuz
  • 2-3 damla sıvı yağ
  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Ceviz yada fındık

Hazırlanışı

Orta boy bir tencereye su koyulup ocağa alınır. Kaynayınca içine 2-3 damla sıvı yağ ve tuz ilave edilir. Daha sonra üzerine erişteler ilave edilir. 15-20 dakika haşlanır. Haşlanan erişteler süzgece alınır. Tencereye tereyağ koyulur. Birazcık kızdırılır. Üzerine erişteler ilave edilir. 3-4 dakika yağ ile kavrulan erişteler hazırdır.
üzerine ceviz veya fındık kırığı ve rendelenmiş beyaz peynir ilave edilir. Afiyet olsun.

Tereyağlı Erişte

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz