Tereyağlı Erişte
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 3 su bardağı erişte
- Yeteri kadar su
- 2 kaşık tereyağ
- Tuz
- 2-3 damla sıvı yağ
- Rendelenmiş beyaz peynir
- Ceviz yada fındık
Hazırlanışı
Orta boy bir tencereye su koyulup ocağa alınır. Kaynayınca içine 2-3 damla sıvı yağ ve tuz ilave edilir. Daha sonra üzerine erişteler ilave edilir. 15-20 dakika haşlanır. Haşlanan erişteler süzgece alınır. Tencereye tereyağ koyulur. Birazcık kızdırılır. Üzerine erişteler ilave edilir. 3-4 dakika yağ ile kavrulan erişteler hazırdır.
üzerine ceviz veya fındık kırığı ve rendelenmiş beyaz peynir ilave edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder