Damla Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri mutfak robotunun içine alıp iyice çekiyoruz. Daha sonra üzerine sut, yağ, kabartma tozu ve vanilya ile yaklaşık 3 nescafe fincanı unu da ilave edip tekrar robotta çırpıyoruz. Kekimizi yağlanmış kalıba koyup 160 derece de iyice kabarana kadar pişiriyoruz. Kek pişerken arasına koyacağımız pudingi ve üzeri için pasta kremasını hazırlayıp pudingi soğumaya bırakıyoruz, pasta kremasını da dolaba koyuyoruz. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Daha sonra ortadan iki eşit parçaya ayırıp arasına pudingimizi ve damla çikolataları yerleştiriyoruz. Diğer keki de üzerine kapayıp pasta kremamızı da sürüyoruz. Üzerine damla çikolatalar serpip buz dolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder