Krema Dolgulu Kek
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Hazırlanışı
Kek için yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlayana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Sıcak suyu döküp çırpmaya devam edin. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180C de fırında 35 dk pişirin. Kek pişerken kremayı ve çikolata sosunu pişirin. Krema için; Sütü bir tencereye döküp un ve şekeri ekleyip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşan kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın iyice karıştırıp soğumasını bekleyin. (kabuk tutmaması için arada karıştırın) Sosu için; bütün malzemeleri bir tencereye alın. Karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan ve soğuyan keke küçük yuvarlak delikler açın (ben maden suyu şişesi ile açtım) açtığınız deliklerin içine kaşık yardımı ile hazırladığınız kremayı doldurun. Artan kremayı üzerine sürün. Çırptığınız krem şantiyi de üzerine sürün. Pişirdiğiniz sosu krema sıkıcağına koyup uzun çizik ler yapın. Kürdan yardımı ile yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya doğru çizin. Resimde daha detaylı anlattım.
0 yorum:
Yorum Gönder