Labne Kremalı Elma Keki
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 55dk
Malzemeler
- 150 gram fındık
- 50 gram badem
- 2 adet elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 200 gram tereyağı
- 265 gram şeker
- 3 yumurta
- 225 gram un
- 250 gram labne peynir
- 140 gram pudra şekeri
Hazırlanışı
Fırını 160 dereceye ayarlayın. Bademleri ve fındıkları rondoya koyun ve 3 defa kısa kısa basın. Toz haline gelmeyecek. Kaba kaba kalması gerekiyor. Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdek yuvasını çıkartın. 1 santime 1 santim büyüklüğünde küplere doğrayın. Fındığı, bademi ve elmayı bir kasenin içine koyun ve üstüne 1 tatlı kaşığı tarçın döküp karıştırın. Tereyağı ve şekeri güzelcene çırpın. İçine teker teker yumurtaları kırın ve çırpın. Hepsi iyice karıştımı unu döküp mikserle güzel bir karışım olana dek çırpın. Baya katı oluyor, kek hamuru. İçine badem karışımını dökün ve mikserle çırpın. Elinizle karıştırmayın çok zor oluyor. Mikserle yapmanızı tavsiye ederim. Kare fırın kalıbınızı yağlayın ve hafif unlayın. İçine harcı dökün ve 50 dk boyunca önceden ısıttığınız fırına sürün. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kekin gerçekten soğuk olması gerekiyor. Üstünün sosunu hazırlayalım. Pudra şekerini ve labne peynirini karıştırın. Katı bir sos elde edeceksiniz. Ben çatalla yaptım çok kolay oldu. Kek soğuduğunda üstüne labneyi döküp sürün. İsterseniz küçük süzgeç yardımıyla bir tatlı kaşığı tarçınla süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder