Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
23 Ağustos 2014 Cumartesi

Labne Kremalı Elma Keki

NefisYemekTarifleri-mNiKcFlaq

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 55dk


Malzemeler

  • 150 gram fındık
  • 50 gram badem
  • 2 adet elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 200 gram tereyağı
  • 265 gram şeker
  • 3 yumurta
  • 225 gram un
  • 250 gram labne peynir
  • 140 gram pudra şekeri

Hazırlanışı

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Bademleri ve fındıkları rondoya koyun ve 3 defa kısa kısa basın. Toz haline gelmeyecek. Kaba kaba kalması gerekiyor. Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdek yuvasını çıkartın. 1 santime 1 santim büyüklüğünde küplere doğrayın. Fındığı, bademi ve elmayı bir kasenin içine koyun ve üstüne 1 tatlı kaşığı tarçın döküp karıştırın. Tereyağı ve şekeri güzelcene çırpın. İçine teker teker yumurtaları kırın ve çırpın. Hepsi iyice karıştımı unu döküp mikserle güzel bir karışım olana dek çırpın. Baya katı oluyor, kek hamuru. İçine badem karışımını dökün ve mikserle çırpın. Elinizle karıştırmayın çok zor oluyor. Mikserle yapmanızı tavsiye ederim. Kare fırın kalıbınızı yağlayın ve hafif unlayın. İçine harcı dökün ve 50 dk boyunca önceden ısıttığınız fırına sürün. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kekin gerçekten soğuk olması gerekiyor. Üstünün sosunu hazırlayalım. Pudra şekerini ve labne peynirini karıştırın. Katı bir sos elde edeceksiniz. Ben çatalla yaptım çok kolay oldu. Kek soğuduğunda üstüne labneyi döküp sürün. İsterseniz küçük süzgeç yardımıyla bir tatlı kaşığı tarçınla süsleyin. Afiyet olsun.

Labne Kremalı Elma Keki 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz