Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Mayıs 2014 Cuma

Anne Kurabiyesi Tarifi



NefisYemekTarifleri-mo33ie99p


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik


Hazırlama Süresi: 15dk


Pişirme Süresi: 30dk




Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1 orta boy su bardağı yoğurt
  • Aynı bardak ile 1 bardak çiçek yağı
  • Bir bardak şeker
  • 1 kahve fincanı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı toz zerdaçal
  • 1 paket kabartma tozu
  •  Vanilya



Hazırlanışı


Yoğurma kabına yoğurt, şeker, çiçek yağı ve yumurta konulur, karıştırılır. Başka bir kapta un, zerdaçal, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Diğer malzemenin içine katılır ve yoğurmaya başlanır. Yoğurma işlemi fazla sürmemeli. Hamur hafif yumuşak olmalı. Yoğurma işlemi bitince yağlı kağıt konulan fırın tepsisine hamurdan küçük yuvarlaklar yapalım, elimizde çok bastırmayalım, tepsiyi dolduralım. Hamur bitince üzerine sırası ile yumurta sarısı, çörek otu ve susam konur. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklığındaki fırında pişirilir. AFİYET OLSUN. Tadı çok güzel oluyor.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz