Anne Kurabiyesi Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 orta boy su bardağı yoğurt
- Aynı bardak ile 1 bardak çiçek yağı
- Bir bardak şeker
- 1 kahve fincanı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı toz zerdaçal
- 1 paket kabartma tozu
- Vanilya
Hazırlanışı
Yoğurma kabına yoğurt, şeker, çiçek yağı ve yumurta konulur, karıştırılır. Başka bir kapta un, zerdaçal, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Diğer malzemenin içine katılır ve yoğurmaya başlanır. Yoğurma işlemi fazla sürmemeli. Hamur hafif yumuşak olmalı. Yoğurma işlemi bitince yağlı kağıt konulan fırın tepsisine hamurdan küçük yuvarlaklar yapalım, elimizde çok bastırmayalım, tepsiyi dolduralım. Hamur bitince üzerine sırası ile yumurta sarısı, çörek otu ve susam konur. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklığındaki fırında pişirilir. AFİYET OLSUN. Tadı çok güzel oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder