Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Arpa Şehriye Çorbası



NefisYemekTarifleri-8PMXKQdmz

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • Bir litre (yaklaşık beş su bardağı) et suyu veya su
  • Yarım su bardağı şehriye
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir havuç
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • İsteğe göre baharat (üzerine)



Hazırlanışı

Unu bir tencerede hafif sararıncaya kadar kavuruyoruz. Tenceremizi kenara alıyoruz. Hafif soğuduktan sonra tenceremize önceden hazırladığımız et suyunu yada suyu ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tenceremizin altını kısıyoruz. Şehriyeyi ve rendelenmiş havucu ilave ediyoruz. Yavaşça karıştırıp şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ateşten almadan tuzunu ilave ediyoruz. Kaselere koyarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz. İsteğe göre baharat ilave ederek sıcak servis yapıyoruz. Çorba kültürü zaten çok geniş olan bir ülkeyiz. Bu da farklı bir tarif. Afiyet olsun:)
Arpa Şehriye Çorbası 2



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz