Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
26 Haziran 2014 Perşembe

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

NefisYemekTarifleri-0vdTNr7H3

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 paket Hüner margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

İlk önce susam ve antep fıstığı teflon tavada hafif kızarıncaya kadar kavrulur. Susam hemen renk değiştirdiği için fazla ateşte tutmamanız gerekiyor. Bu karışımından çeyrek bardak ayırıp kalanını hamur yoğuracağımız kaba alıp oda sıcaklığındaki margarin ve kalan malzemeler eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Ben şekil vermek için kalıp kullandım. Hamurdan parça alıp ayırdığımız susam ve antep fıstığı karışımına batırıp kalıba bastırıp çıkartılır yağlanmış tepsiye dizilir ve pişirilir

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz