Muzlu Tavuk Göğsü Sarma
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1lt süt
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1. 5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tereyağı ile un hafif kavrulur ve nişasta eklenir. Biraz daha kavurduktan sonra süt yavaş yavaş eklenir. Topaklarının geçmesi için pişene kadar blendırdan geçirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılır. Toz şeker, vanilya eklenir. Son bir kez blendırdan geçirilir. Muhallebisi hazır. Bisküviler robotta çekilir. Tepsinin altına serilir. Muhallebi yavaşça içine dökülür. Soğuduktan sonra istenilen boyutta dilimlenir. İçine muz konulur sarılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder