Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Balkabaklı Pasta

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk

Balkabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kabak tatlısı için;

  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı şekere bir gece önceden yatırılıp sabah kısık ateşte yumuyaşayana kadar pişirilip blendırdan geçirilir.

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı

Tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeler tencereye alınıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve tereyağıyla vanilya ilave edilip karıştırın.

Alt taban için;2 paket burçak bisküvi ve 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı yoğrulup kalıbın tabanına döşeyin.Hazırladığınız muhallebiyi sıcakken bisküvilerin üzerine dökün. Ve soğumaya bırakın iyice soğuduğuna emin olduktan sonra kabak tatlısınıda üzerine yayın fındık ,ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz bir gece kalıptan çıkartmadan buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz