Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Çatlak Kurabiye Yapımı



NefisYemekTarifleri-V5Om7YmtQ


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi:




Malzemeler


  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon kabuğu rendesi



Hazırlanışı


Şiddetle tavsiye edebileceğim kurabiye tariflerinden birisi. Uzun süre de favorilerim arasında kalacağına eminim. Gelelim yapılışına. Tüm malzemeler yoğurulur. İlk önce çok kuru gibi olan hamur oda sıcaklığındaki yağ ile toparlayacaktır merak etmeyin. Toparlayan hamurunuzu iyice yoğurduktan sonra streç filme sarın ve yarım saat 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamurunuzdan küçük parçalar alıp tam yuvarlak olacak şekilde şekillendirin. Pudra şekerine bulayın tüm yüzeyini ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Pişip pişmediği konusunda endişe duymaya gerek yok en fazla 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz fırından tüm kurabiyelerde olduğu gibi dışarıda tamamlayacaktır pişme işlemini.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz