Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Çin Usulü Tavuk Noodle



NefisYemekTarifleri-WxibnXmTf

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 paket noodle ( marketlerde egg noodle diye satılıyor- 350 gr )
  • 500- 600 gr kadar kemiksiz but eti
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 büyük soğan
  • Soya filizi ( mutlaka olması gerekmiyor)
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Zeytinyağı



Hazırlanışı

Tavuk etleri uzun çubuklar halinde kesilir. Wok tavada, yoksa derin bir tencerede 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı ile yüksek sıcakta kavrulur. Ocaktan almaya bir kaç dakika kala, iri kesilmiş biberler, kuru soğan, baharatlar ve soya sosu ilave edilir. ( diri kalması gerekiyor) En son soya filizi de ilave edilip karıştırılır ve ocak kapatılır. ( Tuz koymayın çünkü soya sosunun tuzu yetecektir)
Bu arada 3 lt kadar su kaynatılır. Tuz ilavesiyle noodle 10 dk haşlanır. Süzülür süzülmez içine hazırladığımız tavuk ilave edilir ve karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Çin Usulü Tavuk Noodle 2
Çin Usulü Tavuk Noodle 4
Çin Usulü Tavuk Noodle 3



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz