Çin Usulü Tavuk Noodle

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 paket noodle ( marketlerde egg noodle diye satılıyor- 350 gr )
- 500- 600 gr kadar kemiksiz but eti
- 1 büyük kırmızı biber
- 2 çarliston biber
- 1 büyük soğan
- Soya filizi ( mutlaka olması gerekmiyor)
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı köri
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavuk etleri uzun çubuklar halinde kesilir. Wok tavada, yoksa derin bir tencerede 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı ile yüksek sıcakta kavrulur. Ocaktan almaya bir kaç dakika kala, iri kesilmiş biberler, kuru soğan, baharatlar ve soya sosu ilave edilir. ( diri kalması gerekiyor) En son soya filizi de ilave edilip karıştırılır ve ocak kapatılır. ( Tuz koymayın çünkü soya sosunun tuzu yetecektir)
Bu arada 3 lt kadar su kaynatılır. Tuz ilavesiyle noodle 10 dk haşlanır. Süzülür süzülmez içine hazırladığımız tavuk ilave edilir ve karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun.



0 yorum:
Yorum Gönder