Kaplama Tavuklu Pilav

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta boy soğan
- 4 parça ızgara tava tavuk eti
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Pişirmek için zeytinyağı ve tereyağı
Hazırlanışı
Soğanları ufak küpler şeklinde doğrayın ve zeytin yağında kahverengi olacak şekilde kavurun. Soğanların kahverengi olması önemli çünkü pilava istenen kahverengi tonu vermesi gerekiyor. Soğanları kavurduktan sonra küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip tavuk etleri de pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tavuk etlerinin piştiğinden emin olunca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip bir sure daha kavuruyoruz. Tuzunu tereyağı ve 3 bardak kaynar suyu da ekleyin. Son bir kez malzemeleri karıştırıp pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder