Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Kaplama Tavuklu Pilav



NefisYemekTarifleri-hSioBAqod


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 35dk




Malzemeler


  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 4 parça ızgara tava tavuk eti
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Pişirmek için zeytinyağı ve tereyağı



Hazırlanışı


Soğanları ufak küpler şeklinde doğrayın ve zeytin yağında kahverengi olacak şekilde kavurun. Soğanların kahverengi olması önemli çünkü pilava istenen kahverengi tonu vermesi gerekiyor. Soğanları kavurduktan sonra küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip tavuk etleri de pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tavuk etlerinin piştiğinden emin olunca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip bir sure daha kavuruyoruz. Tuzunu tereyağı ve 3 bardak kaynar suyu da ekleyin. Son bir kez malzemeleri karıştırıp pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Kaplama Tavuklu Pilav




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz