Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Mayıs 2014 Cuma

Dolgulu Patates Çanakları



NefisYemekTarifleri-6WNsCornb

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler
  • 2 kilogram patates
  • Yarım kilogram havuç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5-7 adet kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Bir tencerede patatesleri haşlıyoruz. Düdüklü tencerede sibobunu indirdikten sonra on dakika yeterli oluyor.
Patatesler haşlanırken havuçları rendeleyip teflon tavada kısık ateşte yaklaşık on dakika soteliyoruz. Maydanozları ayıklayıp yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
Patatesleri süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan patatesleri derin bir kaba rendeliyoruz.
Patateslere sıvı yağ, eritilmiş tereyağ, tuz, kırmızı biber, karabiber ve küçük küçük doğranmış kornişon turşuları ilave ediyoruz.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp ortasını açarak çanak şekline getiriyoruz.
Çanakların içerisine önce birer tatlı kaşığı sotelenmiş havuç, sonra sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Üzerine pul biber serpiştirerek servis yapıyoruz.
Patatesi genelde çok seviyoruz. Bu da patatesli ayrı bir lezzet. Afiyet olsun:))

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz