Fırın Makarna (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Makarna
- 2 adet tavuk göğsü
- Karabiber
- Tuz
- Tavuk suyu
Hazırlanışı
İlk olarak beşamel sosu yapıyorum. Ardından tavuğu iyice haşlıyorum. Haşlanan tavukları ufak parçalara ayırıyoruz(tiftikliyoruz). Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Ardından tavuğun suyu ile bir paket fırın makarnayı haşlıyoruz. İçerisine tuz ve yağ ilave ederek haşlanan makarnanın yarısını derin bir tepsinin dibine yayıyoruz. Üzerine tavuklarımızı serpiştirip (dilerseniz kavurduğunuz kıymayla da yapabilirsiniz ben tavuğu daha hafif bulduğumdan dolayı bunu tercih ediyorum). Üzerine kalan makarnaları yayıyoruz ve en üste beşamel sosu koyarak 200 derecede ısıtılmış fırında üzerine kızarana dek (yarım saat kadar) bekletiyoruz. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Fotoğrafta göreceğiniz gibi ben sıcak servis ettiğimden dolayı makarnam biraz dağıldı. Afiyet olsun.
Beşamel sos;
Margarini tavada eritip üzerine unu ekleyip un kokusu alana dek kavuruyoruz. Ardından yavaş yavaş sütü ilave ederek tümünü koyup koyulaşana dek kaynatıyoruz. İsterseniz içerisine rendelenmiş yarım hellim ekleyebilirsiniz (ben evde olmadığından dolayı koymadım). Ardından sosu soğumaya bırakabilirsiniz.



0 yorum:
Yorum Gönder