Fırında Makarna Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 2 bardak rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Makarnamızı sıvı yağ ve tuz döktüğümüz suda haşlıyoruz.
Haşlanan makarnaları kevgire alıp soğuk sudan geçiriyoruz.
Diğer yandan beşamel sosunu yapmaya geçebiliriz.
Yağı eritip unu hafifçe kavuruyoruz.
Un renk değiştirmeye başlayınca sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Tuzunu da ekledikten sonra bir borcam ya da tepside makarna, beşamel sos ve yarım bardak kaşar peynirini karıştırıp düzlüyoruz.
Geriye kalan kaşarları en üste serptikten sonra üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder