Fırında Tavuk Şiş

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 1,5 kilo kalmalı tavuk but
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Ben tavuğu kasabımda kuşbaşı doğrattım ama evde de çok rahat yapılabilir. Üzerine soğan ve sarımsak doğranır. Küçük doğramaya gerek yok sadece aroma versin diye koyuyoruz. Baharatlar isteğe göre değişebilir, ben baharat tadını çok fazla sevmediğim için fazla karıştırmıyorum. En son yoğurt ve yağ koyulup bir kapta güzelce harmanlanır. Ağzı streç filmle kapatılıp en az iki saat dinlendirilir. Pişirmeden önce fırın 180 dereceye ayarlanıp tavuk şişlere geçirilir. 180 derece fırında 45 dk pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Yanına birde tane tane pilav yapılır. Pirinç suda nişastası akana kadar yıkanır. Yıkayıp süzdürdükten sonra 2 yemek kaşığı yağda tahta kaşığa yapışmayacak şekilde kavurup tuzu atılır. Üzerine kaynatmış olduğumuz 3 su bardağı su eklenir. Biraz suyunu çektikten sonra tereyağı üzerine koyulup eriyene kadar hiç karıştırılmaz. Altı kapatılıp demini aldıktan sonra afiyetle yenir:) Şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder