Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kuzu Kebap



NefisYemekTarifleri-k9TCGpfFR


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 30dk




Malzemeler


  • 1 kg kuzu eti
  • Kekik
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süt



Hazırlanışı


Mangalda pişecek olan etlerimizi marina edelim. Sütün içerisine soğan doğrayarak kekiği de ilave ederek etlerimizi sütün içerisine yatıralım ve buzdolabında 3-4 saat bekletelim.

Garnitürü hazırlayalım. Patlıcanı, domatesi, biberi ocağın üzerinde közledikten sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Daha sonra soğanları da ince ince doğrayarak malzemelerin içerisine ilave ettikten sonra, yağını tuzunu ilave ederek servis kabına boşaltın.

Etleri mangalda pişirerek garnitür boşaltığımız servis tabağının kenarlarına dizin.

Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz