Kuzu Kebap

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 kg kuzu eti
- Kekik
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Mangalda pişecek olan etlerimizi marina edelim. Sütün içerisine soğan doğrayarak kekiği de ilave ederek etlerimizi sütün içerisine yatıralım ve buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Garnitürü hazırlayalım. Patlıcanı, domatesi, biberi ocağın üzerinde közledikten sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Daha sonra soğanları da ince ince doğrayarak malzemelerin içerisine ilave ettikten sonra, yağını tuzunu ilave ederek servis kabına boşaltın.
Etleri mangalda pişirerek garnitür boşaltığımız servis tabağının kenarlarına dizin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder