Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Gül Böreği



NefisYemekTarifleri-Pu0DpHrqp


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 10dk


Pişirme Süresi: 45dk




Malzemeler


  • 1 kg yufka
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı su
  • Peynir, maydanoz



Hazırlanışı


Tezgahın üstüne yufkamızı alalım. İki su bardağı su ve bir su bardağı yağımızı karıştıralım. Yufkamızın üstüne kaşık yardımıyla her yerine dökelim. Şekildeki gibi kesip harcımızı koyalım. Rulo şeklinde katlayıp kendi etrafında saralım. Yufkamızın hepsini aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim. Elimizle su serperek ıslanmasını sağlayalım. Islanan böreklerimizi pişireceğimiz tepsiye dizip, üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılan fırına sürelim. 200 derecede 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Gül Böreği 1

Gül Böreği 2

Gül Böreği 3

Gül Böreği 4




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz