Gül Böreği

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı su
- Peynir, maydanoz
Hazırlanışı
Tezgahın üstüne yufkamızı alalım. İki su bardağı su ve bir su bardağı yağımızı karıştıralım. Yufkamızın üstüne kaşık yardımıyla her yerine dökelim. Şekildeki gibi kesip harcımızı koyalım. Rulo şeklinde katlayıp kendi etrafında saralım. Yufkamızın hepsini aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim. Elimizle su serperek ıslanmasını sağlayalım. Islanan böreklerimizi pişireceğimiz tepsiye dizip, üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılan fırına sürelim. 200 derecede 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder