Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Mayıs 2014 Çarşamba

Kabak Çırtması (Yumurtalı)



NefisYemekTarifleri-4PgiycCuX

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 kuru soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Pul biber



Hazırlanışı

Soğanı küp küp doğrayıp güzelce kavuruyoruz (kavurma esnasında tuzu katılım ki çabuk ölsün soğanlar) Bir tatlı kaşığı salçayı da soğanlarla kavuralım. Çiğ kokmasın diye. Küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu çekip pişmeye yüz tuttuğunda üzerine küp küp doğradığımız kabakları ekliyoruz. Pul biberi katıyoruz. Kabağımız da piştiğinde üzerine yumurtamızı kırıp güzelce karıştırıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılıp yenilebilir. Hem çok lezzetli hem de çok ucuz bir yemek. Hem peygamber Efendimiz kabak yemeyen ahmaktır demiş hanımlar, çokta sağlıklı:) Kolay gelsin şimdiden sevgilerle.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz