Köfteli İslim Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 6 patlıcan
- Sıvı yağ
- 500 gr kıyma
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- Baharat
- Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlar pijamalı şekilde soyulup uzunlamasına 4 e bölünür.
Soyulup uzun uzun kesilen patlıcanlar sıvı yağda kızartılır.
Kızaran patlıcanlar peçeteli bir tabağa alınıp yağının çekilmesi ve soğuması beklenir.
Bu sırada köftesi hazırlanır.
Kıymaya ekmekler, rendelenmiş soğan ve sarımsaklar, yumurta, baharat ve tuz eklenip yoğurulur.
Köfte dinlenirken üzerini süslemede kullanılacak domates ve biberler doğranır.
Domates ve biberler doğrandıktan sonra köftelere yuvarlak şekiller verilip kızartılır.
Kızaran her bir köfteyi artı şeklindeki 2 adet patlıcana sarıp üzerine bir domates ve bir biberle beraber kürdanla tutturulur.
Köfteler ve patlıcanlar bitene kadar aynı işlem tamamlandıktan sonra salça sulandırılıp islim kebaplarının üzerine dökülür ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder