Kırmızı Lahana Turşusu Yapılışı

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- Orta boy salatalarda kullandığımız kırmızı lahana
- 1 su bardağı sirke
- Tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Kırmızı lahanayı ister elinizde incecik kıyın isterse robotta rendeleyin. Ben rendelemeyi tercih ettim. Sonra genişçe bir leğene alalım üzerine tuzunu limon tuzunu ve sirkesini bırakıp karıştıralım. En sonda biraz sıvı yağ gezdirip turşumuzu karıştıralım ve bir cam kavanoza bırakalım. Birkaç güne kullanabilirsiniz, özellikle salata süslemekte ve yemeklerin yanına hazır salata olarak kullanın, süper oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder