Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Kornişon Turşu



NefisYemekTarifleri-EUX08uMSK


Kaç Kişilik: 12-14 kişilik


Hazırlama Süresi: 15dk


Pişirme Süresi:




Malzemeler


  • 2 kilo kornişon salata
  • 2 bardak üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak
  • 4 bardak su
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2-3 küp şeker
  • 1 tutam maydanoz



Hazırlanışı


Sirke, su, kaya tuzu, limon suyu ve şekerleri karıştırıyoruz.
Önce kornişonları ardından sarımsakları ve en üste de maydanozları turşu kuracağımız kaba koyup üzerine turşu suyumuzu döküyoruz.
Güneş görmeyen serin bir yerde en az 10-15 gün saklayıp saklama süresinde turşumuzun olup olmadığını kontrol ediyoruz.
Turşumuz olduğunda afiyetle yiyoruz.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz