Kornişon Turşu

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 kilo kornişon salata
- 2 bardak üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 4 bardak su
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2-3 küp şeker
- 1 tutam maydanoz
Hazırlanışı
Sirke, su, kaya tuzu, limon suyu ve şekerleri karıştırıyoruz.
Önce kornişonları ardından sarımsakları ve en üste de maydanozları turşu kuracağımız kaba koyup üzerine turşu suyumuzu döküyoruz.
Güneş görmeyen serin bir yerde en az 10-15 gün saklayıp saklama süresinde turşumuzun olup olmadığını kontrol ediyoruz.
Turşumuz olduğunda afiyetle yiyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder