Kıymalı Yaprak Sarma (Reykuş Usulü)

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 200-300 gr yaprak
- 3 adet orta boy soğan
- 500gr kıyma
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
- Tuz
- 1 bardak su
Hazırlanışı
İlk olarak derin bir kapta küp olarak doğradığımız soğanlarımızı tuz ile güzelce ovuyoruz. Ardından kıymayı koyup sırasıyla tuz, karabiber, pul biber, salça ve pirincimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra, ayrı bir tencerede yapraklarımızı kaynayan suya atıp rengi açılana kadar haşlıyoruz. Bu işlem ortalama 2dk. sürecektir. Rengini veren yapraklarımızı süzgece alıp suyunu süzüyoruz.
Sonrasında yapraklarımızı hazırladığımız malzeme ile sarıp tenceremize dizmeye hazır hale getiriyoruz. Tenceremizin içini doldurmadan önce en alt kısmına pirzola kemiği yada bu tarz aroma verecek kemikleri diziyoruz. Dolmalarımızı sıkı şekilde sardıktan sonra tenceremize diziyoruz.
En son olarak üstüne hazırlamış olduğumuz özel sosumuzu döküp, parça parça yapmış olduğumuz tereyağlarını koyuyoruz. Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz. Pişen yemeğimizi yoğurt ile servis edebiliriz.
Sos Tarifi:
Domates ve Biber salçasını, kaynayan suyumuzda eritip, sarımsaklarımızı da ekliyoruz. Suyun miktarı tencereye dizdiğimiz suyun bir taşım üstü olacak kadar koyuyoruz.
NOT: Pirzola kemiği dışında kasabınızın size vereceği kemiklerde olur. Ayrıca küp küp doğranan tereyağı sosumuzu döktükten sonra yemeğin üstüne koyarsanız tadı daha lezzetli olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder