Mantarlı Krema Soslu Makarna

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 paket makarna (500 gr)
- 500 gr. mantar
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 2-3 dal maydanoz
- 2, 5 yemek kaşığı kepekli buğday unu ( beyaz un da olabilir)
- Yeterince su
- 1 soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber veya tercihe göre tatlı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Öncelikle mantarları yıkayıp temizledikten sonra dilimleyerek ince şekilde doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağda soğanı biraz kavurduktan sonra ince şekilde dilimleyip doğradığımız mantarları ilave edip suyu çekilinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan mantar ve soğan üzerine 2, 5 kaşık un serpiştiriyoruz. Tekrar unla birlikte 2-3 dakika kavurmaya devam ediyoruz. Suyu azar azar tahta kaşıkla veya tel çırpıcıyla karışım koyu muhallebi kıvamına gelene kadar ilave ederek durmadan karıştırıyoruz. Unun topaklanmamasına özen gösteriyoruz. Süt kremasını da ilave ettikten sonra sos akıcı bir şekilde olmalı. Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir. Maydanozları da ince kıydıktan sonra 2 dakika kadar sosu tekrar pişiriyoruz. Ben maydanoz yapraklarını bir bardağın içinde makas ile kıyıyorum. Daha pratik oluyor. En son isteğe göre baharatladıktan sonra sosu, tuzlu suda kaynamış makarnaların üzerine gezdirip servise sunuyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder