Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Mantarlı Krema Soslu Makarna



NefisYemekTarifleri-ATSdSuh6l

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 500 gr. mantar
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2, 5 yemek kaşığı kepekli buğday unu ( beyaz un da olabilir)
  • Yeterince su
  • 1 soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber veya tercihe göre tatlı kırmızı toz biber



Hazırlanışı

Öncelikle mantarları yıkayıp temizledikten sonra dilimleyerek ince şekilde doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağda soğanı biraz kavurduktan sonra ince şekilde dilimleyip doğradığımız mantarları ilave edip suyu çekilinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan mantar ve soğan üzerine 2, 5 kaşık un serpiştiriyoruz. Tekrar unla birlikte 2-3 dakika kavurmaya devam ediyoruz. Suyu azar azar tahta kaşıkla veya tel çırpıcıyla karışım koyu muhallebi kıvamına gelene kadar ilave ederek durmadan karıştırıyoruz. Unun topaklanmamasına özen gösteriyoruz. Süt kremasını da ilave ettikten sonra sos akıcı bir şekilde olmalı. Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir. Maydanozları da ince kıydıktan sonra 2 dakika kadar sosu tekrar pişiriyoruz. Ben maydanoz yapraklarını bir bardağın içinde makas ile kıyıyorum. Daha pratik oluyor. En son isteğe göre baharatladıktan sonra sosu, tuzlu suda kaynamış makarnaların üzerine gezdirip servise sunuyoruz.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz