Midye Enginar

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 su bardağı pirinç
- Biraz nane
- Biraz dereotu
- Biraz maydanoz
- 4 dal yeşil soğan
- 1 adet soğan
- Limon
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Derin bir kasenin yarısına kadar su, bir limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un konur. Enginar yaprakları koparılıp bu suya atılır, kararmaması için. Diğer tarafta yıkanmış pirinçlerin üzerine ince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane, ve ince kıyılmış soğanlar ilave edilir. Baharatları eklenir. Ayıklanıp limonlu suda bekletilen enginar yaprakları yıkanır. Hazırlanan içten yaklaşık 1 kaşık konur, diğer enginar yaprağı ters yönde üstüne kapatılır. Üzerlerine yarım limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Yaprakları açılmaması için bir tabak kapatılır. Üzerine enginarların seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
AFİYET OLSUN!
0 yorum:
Yorum Gönder