Kurutulmuş Kabak Kavurması

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kilo kurutulmuş yemeklik kabak
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı kavrulmuş kıyma
- 1 tane yumurta isteğe bağlı
- Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kurutulmuş kabağı haşlıyoruz. Ağzımıza aldığımızda pişmiş kıvama gelince ocaktan alıyoruz kabağı. Bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz kıymayı salçayı ve baharatlarla isteğe bağlı olarak yumurtayı kırıp yumurta pişene dek kavuruyor ve kabakları ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder