Omurice Tarifi ( Japon Pirinç Omleti )

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 bardak haşlanmış pirinç
- Tavuk göğsü
- 1 yeşil biber
- 4 beyaz mantar
- 1 soğan
- Ketçap
- Sıvı yağ
- 8 adet yumurta
Hazırlanışı
Pirinç pişirilir. Tavuk küçük parçalar halinde kesilir. Yeşil biber ve soğan doğranır. Mantar dilimlenir. Büyük bir tavada yağ kızdırılır ve tavuk sotelenir. Tavaya soğan, yeşil biber ve mantarı ekleyip yumuşayıncaya kadar sotelenir. Haşlanmış pirinç tavaya eklenir ve birlikte karıştırılarak pişirilir. Biraz tuz ve biber serpilir. Ateşi kapatıp ketçap eklenir ve iyice karıştırılır. Bir tavada yağ kızdırılır ve küçük bir kasede 2 yumurta çırpılır, tavaya dökülüp yayarak yuvarlak bir şekilde pişirilir. Omletin yarısına pirinçli malzeme koyulur ve diğer yarısıyla malzemenin üstü kapatılır. Tabağı tavanın üstüne kapak gibi kapatıp tavayı ters çevirin ve pirinç omletini tabağa alın. Bu işlemi geriye kalan yumurta ve pirinç harcıyla 4 omlet daha yapın. Servisten önce omuricenin üstüne biraz ketçap dökün. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder