Reçelli Kekler

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 su bardağı bizim sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tane yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kase reçel çilek, vişne vb.
- 2-3 su bardağı un
Hazırlanışı
İlk önce toz şeker ve yumurtayı 5 dk çırpınız. Daha sonra sıvı yağ, süt, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediniz. Un, kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla yavaşça karıştırınız. 1 çorba kaşığı yardımıyla 30 adet yuvarlak kağıt kalıplara yarım olarak doldurunuz. Hamurun ortalarına 1 çay kaşığı reçelden ilave ediniz. Tekrardan kek hamurundan kağıtlara doldurunuz ve 200 derece fırında pişiriniz. Pişen keklerin üzerlerine pudra şekeri ilave ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder