Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Renkli Patates Topları Yapılışı



NefisYemekTarifleri-p603hKMyG


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik


Hazırlama Süresi: 10dk


Pişirme Süresi:




Malzemeler


  • 2 büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İstenilen miktarda rendelenmiş kaşar
  • Limon
  • Tuz



Hazırlanışı


Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezelim ya da rendeleyelim. İçerisine 1 adet limon suyunu, tereyağını, rendelemiş olduğumuz kaşar peynirlerini ve tuzu ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz karışımın soğuması şekillenmesi açısından çok önemli. Şekillendirdiğimiz patatesleri isteğimize göre renklendirebiliriz. Ben rendelenmiş havuç, kırmızı lahana, toz kırmızı biber, çörek otu ve maydanoz kullandım. Şık görünümü kadarda lezzetli oldular.

Afiyet olsun




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz