Renkli Patates Topları Yapılışı

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İstenilen miktarda rendelenmiş kaşar
- Limon
- Tuz
Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezelim ya da rendeleyelim. İçerisine 1 adet limon suyunu, tereyağını, rendelemiş olduğumuz kaşar peynirlerini ve tuzu ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz karışımın soğuması şekillenmesi açısından çok önemli. Şekillendirdiğimiz patatesleri isteğimize göre renklendirebiliriz. Ben rendelenmiş havuç, kırmızı lahana, toz kırmızı biber, çörek otu ve maydanoz kullandım. Şık görünümü kadarda lezzetli oldular.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder