Soğan Halkaları ve Dip Sos

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
- 4-5 tatlı kaşığı un
- Hazır ekmek kırıntıları
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Soğan ve ekmek kırıntıları hariç bütün malzemeler karıştırılarak boza kıvamına getirilir. (Karışım cıvık olursa un, katı olursa süt ilave edin)
Diğer yandan soğanlar yaklaşık 1 santim genişliğinde halka şeklinde kesilir. Sonra halkalar birer birer sosa batırılıp daha sonra ekmek kırıntılarına bulanır. Tavadaki kızgın yağa atılır. Rengi altın sarısına gelene kadar kızartılıp kağıt havlu kaplı tabağa alınır.
Mayonez, yoğurt, peynir, zeytinyağı bir kapta karıştırılır ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Son olarak dereotu ince ince kesilip karışıma ilave edilir. Afiyet olsun:)
Not: Mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Rejim yapan arkadaşım dayanamayıp şu gördüğünüz tabağı komple yedi:-)
0 yorum:
Yorum Gönder