Temmuz 18, 2025
Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Mayıs 2014 Cuma

Soğan Halkaları ve Dip Sos



NefisYemekTarifleri-AITp9t3TC


Kaç Kişilik: 1-2 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 5dk




Malzemeler


  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • 4-5 tatlı kaşığı un
  • Hazır ekmek kırıntıları
  • Kızartmak için sıvı yağ



Hazırlanışı


Soğan ve ekmek kırıntıları hariç bütün malzemeler karıştırılarak boza kıvamına getirilir. (Karışım cıvık olursa un, katı olursa süt ilave edin)
Diğer yandan soğanlar yaklaşık 1 santim genişliğinde halka şeklinde kesilir. Sonra halkalar birer birer sosa batırılıp daha sonra ekmek kırıntılarına bulanır. Tavadaki kızgın yağa atılır. Rengi altın sarısına gelene kadar kızartılıp kağıt havlu kaplı tabağa alınır.

Mayonez, yoğurt, peynir, zeytinyağı bir kapta karıştırılır ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Son olarak dereotu ince ince kesilip karışıma ilave edilir. Afiyet olsun:)

Not: Mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Rejim yapan arkadaşım dayanamayıp şu gördüğünüz tabağı komple yedi:-)




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz