Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Mayıs 2014 Cuma

Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?



NefisYemekTarifleri-Mnwz9brpF


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 5dk




Malzemeler


  • 6 adet orta boy mantar
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • Tuz



Hazırlanışı


Öncelikle mantarlarımızı yıkıyoruz. Sap kısımlarını temizliyoruz. Çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. Sarımsakları da üzerine doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ alıp soğanları üzerine yemeklik doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince üzerine doğradığımız mantarları ve sarımsağı ekliyoruz. Mantarlar suyunu salıp geri çekene kadar pişiriyoruz. Bu sırada yumurtayı çırpıyoruz, üzerine unu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Sütü ve tuzu da ekleyip çırptıktan sonra pişen mantarların üzerine eşit şekilde döküyoruz. Tavayı arada sallayarak yapışmasını önlüyoruz. Arkalı önlü pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz. Üzerine kekik ve pul biber çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır? 1




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz