Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 6 adet orta boy mantar
- 2 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım çay bardağı süt
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle mantarlarımızı yıkıyoruz. Sap kısımlarını temizliyoruz. Çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. Sarımsakları da üzerine doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ alıp soğanları üzerine yemeklik doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince üzerine doğradığımız mantarları ve sarımsağı ekliyoruz. Mantarlar suyunu salıp geri çekene kadar pişiriyoruz. Bu sırada yumurtayı çırpıyoruz, üzerine unu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Sütü ve tuzu da ekleyip çırptıktan sonra pişen mantarların üzerine eşit şekilde döküyoruz. Tavayı arada sallayarak yapışmasını önlüyoruz. Arkalı önlü pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz. Üzerine kekik ve pul biber çok yakışıyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder