Tepside Çökelek Soslu Ekmek

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket yaş maya (42gr)
- 1su bardağı süt
- 1su bardağı su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu yoğurma kabına alalım. Ortasına ılık su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri katalım. Bir kasede mayayı ılık sütle ezelim ve diğer malzemelere ilave edip hamurumuzu yoğuralım. İyice yoğurduktan sonra 1saat mayalanması için bekletelim.
İç harcı için, susam hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım. Sürülebilir kıvama gelene kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Mayalanan hamuru fırın tepsisine serelim. Üzerine harcımızı yayalım. Her yerine susam serpelim ve azar azar zeytinyağı gezdirelim. Ben domates ve biberle süsledim. 200 dereceli ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsunn.



0 yorum:
Yorum Gönder