Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Tepside Çökelek Soslu Ekmek



NefisYemekTarifleri-RsOPMncie

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 1su bardağı süt
  • 1su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  •  1 tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı

Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu yoğurma kabına alalım. Ortasına ılık su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri katalım. Bir kasede mayayı ılık sütle ezelim ve diğer malzemelere ilave edip hamurumuzu yoğuralım. İyice yoğurduktan sonra 1saat mayalanması için bekletelim.
İç harcı için, susam hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım. Sürülebilir kıvama gelene kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Mayalanan hamuru fırın tepsisine serelim. Üzerine harcımızı yayalım. Her yerine susam serpelim ve azar azar zeytinyağı gezdirelim. Ben domates ve biberle süsledim. 200 dereceli ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsunn.
Tepside Çökelek Soslu Ekmek 1 Tepside Çökelek Soslu Ekmek 2 Tepside Çökelek Soslu Ekmek 3



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz