Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 2 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Hazırlanışı
Yoğurma kabımızın içerisine Sıvı malzemeleri alıp karıştıralım ardından az az un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım (sonuç olarak yumuşacık ve kolay açılabilen bir hamur elde ediyoruz).
İç harcı için, tavaya biraz sıvı yağ dökelim. Kuru soğanı rendeleyip kavuralım ardından rendelenmiş patatesi ve salçayı kavuralım. En son rendelenmiş domates tuz ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup soğumaya bırakalım.
Hamurdan bezeler alalım çok az nişasta ile hamuru açalım uzunlamasına iç harçtan ekleyip rulo gibi sarıp gül şeklinde kıvıralım ve tepsiye dizelim 180 derecede pişirelim üzeri pembeleşince fırından alır almaz üzerini tereyağı ile yağlayabilirsiniz çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun :)
Not: Tarifin hamurunda ya da üzeri için yumurta kullanılmıyor.

0 yorum:
Yorum Gönder