Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Tepside Zeytinyağlı Kabak Yemeği



NefisYemekTarifleri-BzWxOnrU8


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 1 saat





Malzemeler

  • Bir kilo kabak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kimyon



Hazırlanışı

Önce kabaklar soyulur, halka şeklinde doğranır. Biber salçası biraz suyla karıştırılır, kabakların üzerine dökülür. Tuz, tane kimyon, biraz da öğütülmüş kimyon eklenip zeytinyağı da koyulup karıştırılır. Önce tencerede kapağı kapalı şekilde kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir. Sonra fırın tepsisine koyulup fırında yarım saat daha pişirilir. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz