Tepside Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Bir kilo kabak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kimyon
Hazırlanışı
Önce kabaklar soyulur, halka şeklinde doğranır. Biber salçası biraz suyla karıştırılır, kabakların üzerine dökülür. Tuz, tane kimyon, biraz da öğütülmüş kimyon eklenip zeytinyağı da koyulup karıştırılır. Önce tencerede kapağı kapalı şekilde kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir. Sonra fırın tepsisine koyulup fırında yarım saat daha pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder