Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Boşnak Mantısı Tarifi



NefisYemekTarifleri-L3Td2zuHA


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su + su bardağının dibinde iki parmak su



Hazırlanışı

Mantının bu halini çok seveceksiniz çok lezzetli oluyor. Geçen günlerde bir tv yemek programında görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti bugün denedim yiyenlerden tam not alınca sizlerle paylaştım tadı harika oluyor. Benim gibi kendinizi tutun ikinci tabağı yemeyin sonra geliyor kilolar :) geçelim tarifimize öncelikle iç için kıymayı uygun bir kaba alalım üzerine soğanları doğrayalım salçasını baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım. Hamur için yoğurma kabına unu alalım tuzu atalım suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım iyice yumruklayarak yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru dört eşit parçaya ayıralım. Her birini pasta tabağından biraz büyük açalım resimde benim yaptığım gibi uygun bir kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım açtığımız hamuru serelim üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim elimizle her yerine yayalım sonra kalan üç bezeyi de açalım aynı işlemi yapalım. Aralarına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim. En üstüne de sıvı yağ sürüp üzerini kapatalım yarım saat dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonun da hamurları alalım elimizle çeke çeke açalım inceltelim sonra tezgaha alıp oklava yardımıyla inceltelim resimde benim yaptığım gibi sonra kare kare keselim kesim aşamasını da fotoğrafladım. İçten her birinin içine katalım sonra zarf yapar gibi bohça gibi katlayalım resimde yaptığım gibi hepsini katlayalım yuvarla borcama sıra sıra dizelim benim dizdiğim gibi. 200 derece de kızarana kadar pişirelim. Mantılarımız pişerken yoğurdu hazırlayalım 2 kase yoğurdu koyu yerinden alalım çukur kaba katıp 2 diş sarımsağı tuzla ezip içine katalım güzelce çırpalım. Kızaran mantıların üzerine gezdirerek dökelim fırını kapatalım ama yoğurtladığımız mantıları fırına sürelim fırının sıcağıyla beş dakika dursun. Bizde bu beş dakika içerisinde yağını hazırlayalım tereyağı tavaya alalım eritelim nane pul biber ekleyip yağı yakalım. Beş dakika sonunda mantıları servis tabağına alalım üzerine yaptığımız yağdan gezdirelim afiyetle yiyelim afiyet olsun :)
Boşnak Mantısı Tarifi 1 Boşnak Mantısı Tarifi 2 Boşnak Mantısı Tarifi 3 Boşnak Mantısı Tarifi 4



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz