Zeytinli Ekmek

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1Paket yaş maya
- 4 yumurta
- 1 büyuk kase süt
- 1 büyük kase yoğurt
- 1su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Tuz
- Biraz şeker
Hazırlanışı
Yaş mayayı kaseye ufalayın. Üzerine elinizin dayanabileceği sıcaklıkta suyu ekleyin. İki tatlı kaşığı şeker ilave edin ve güzelce karıştırın. Biraz bekletin kabarsın. Yumurtaları kırın ve sarısının birini üstüne sürmek için ayırın. Sütü, yoğurdu, yağı ve mayayı karıştırın. Aldığı kadar un ekleyin, ekmek hamuru kıvamını alsın. Üzerini kalınca bezle sarın, mayalanmaya bırakın. Sütün ılık olması daha çabuk mayalanmasına yardımcı olacaktır. Mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölün ve merdane yardımı ile açın. Sonra zeytin ezmesini sürüp rulo gibi sarın. Üzerine yumurta sarısını sürün ve isteğe göre ceviz, susam, çörek otu vb ile süsleyebilirsiniz. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.



0 yorum:
Yorum Gönder