Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Haziran 2014 Perşembe

Ay Çekirdekli Pirinç Pilavı

NefisYemekTarifleri-Z38MD1kTU

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • Ay çiçek yağı
  • Tereyağı
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
  • 1 diş sarımsak
  • Ay çekirdeği
  • Tuz

Hazırlanışı

Ayçiçek yağını tencereye koyup tel şehriyeyi kavuruyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyip kavuruyoruz. Suyu ekleyip tuzunu atıyoruz. Sarımsağı tüm olarak içine atıp bir kaynar geldikten sonra altını kısıyoruz. Piştikten sonra derlemeye alıp pul biber ve ay çekirdeği ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz