Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
26 Haziran 2014 Perşembe

Bulgur Pilavi

NefisYemekTarifleri-wAaA6Q5yn

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • İki su bardağı bulgur
  • Bir kuru soğan
  • Bir su bardağı et suyu
  • Bir su bardağı su
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine 100 gr kıyma

Hazırlanışı

Soğanları ince doğrayıp tencereye ekleyip sıvı yağda, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Salçayı ve et suyunu da ekleyelim. Kaynamaya başlayınca bulguru, karabiberi de ekleyelim Karıştırıp pişmeye bırakalım. Tavaya sıvı yağı ve kıymayı ekleyip kavuralım. Birazda tuz ekleyip altını kapatalım. Servis tabağına bulgur pilavını koyalım. Üzerine kavurduğumuz kıymayı ekleyelim, yufka ekmek ve ayranla çok güzel oluyor. Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz