Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
26 Haziran 2014 Perşembe

Kalp Pasta Yapılışı

NefisYemekTarifleri-jQaEtij92

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın akı
  • Rulo katkat
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 paket çikolata sos

Hazırlanışı

Yumurta (birinin akını ayıralım) şekerle çırpılır. Yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu eklenip çırpılır. Bir kaba hindistan cevizi, yumurta akı, bir yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırılır. Kalp kalıbı yağlanır. Karışımın yarısı eklenir. Arasına hindistan cevizli karışım eklenir. Düzeltilir ve kalan karışım üzerine boşaltılıp fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır. Çikolata sosu hazırlanır. Soğuyan pastanın üzerine yayılır. Kenarına rulo katkatlar dikkatlice dizilir. Dolapta biraz bekletip sonra sevis yapılır. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz