Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Haziran 2014 Perşembe

Evde Tantuni Keyfi

NefisYemekTarifleri-RLufOxN88

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yenibahar
  • Kimyon
  • 4 tane lavaş ekmeği

Hazırlanışı

Öncelikle kıymayı kavuruyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu atıyoruz. Bu arada iki domatesi küçük doğrayıp sularını çekene kadar pişiriyoruz. Sos kıvamında olunca zeytinyağı katıp altını kapatıyoruz. Zerzevat için iki soğanı piyazlık doğruyoruz. Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz. Daha sonra ekmeğe biber salçası sürüp içine biraz kıyma biraz domates sosu biraz zerzevat (isteğe bağlı turşu konulabilir ) katıp dürüm şeklinde sarıyoruz. Ekmeğin ucunu kürdanla tutturup yanında ayranla servis yapıyoruz. Enfes bir tat oluyor, şimdiden afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz