Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
2 Temmuz 2014 Çarşamba

Dolgulu Çıtır Milföyler Tarifi

Dolgulu Çıtır Milföyler Tarifi

NefisYemekTarifleri-k2OD9TIe0
Malzemeler
5 Adet Milföy Hamuru

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı

Çilekli Sos
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını tezgaha alıyoruz. Su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz. Kestiğimiz milföyleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen milföyleri fırından çıkartıp, soğumaya bırakıyoruz. Milföyler soğuduktan sonra kenar kısmından bıçağın ucuyla bir delik açıyoruz. Çilekli sosu, şanti torbasıyla sıkıyoruz. Bu şekilde tüm milföyleri hazırlıyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz. Dolgulu çıtır milföylerin üzerine de çilekli sos sıkarak süslüyoruz. İsterseniz faklı meyveli soslarla da hazırlayabilirsiniz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz