Dolgulu Çıtır Milföyler Tarifi
Dolgulu Çıtır Milföyler Tarifi
Malzemeler
5 Adet Milföy Hamuru
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çilekli Sos
5 Adet Milföy Hamuru
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çilekli Sos
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını tezgaha alıyoruz. Su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz. Kestiğimiz milföyleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen milföyleri fırından çıkartıp, soğumaya bırakıyoruz. Milföyler soğuduktan sonra kenar kısmından bıçağın ucuyla bir delik açıyoruz. Çilekli sosu, şanti torbasıyla sıkıyoruz. Bu şekilde tüm milföyleri hazırlıyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz. Dolgulu çıtır milföylerin üzerine de çilekli sos sıkarak süslüyoruz. İsterseniz faklı meyveli soslarla da hazırlayabilirsiniz.
Milföy hamurlarını tezgaha alıyoruz. Su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz. Kestiğimiz milföyleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen milföyleri fırından çıkartıp, soğumaya bırakıyoruz. Milföyler soğuduktan sonra kenar kısmından bıçağın ucuyla bir delik açıyoruz. Çilekli sosu, şanti torbasıyla sıkıyoruz. Bu şekilde tüm milföyleri hazırlıyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz. Dolgulu çıtır milföylerin üzerine de çilekli sos sıkarak süslüyoruz. İsterseniz faklı meyveli soslarla da hazırlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder