Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-z753udkJc
Malzemeler
2 Adet Büyük Ayva

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Tatlı Kaşığı Karanfil

Kırmızı Gıda Boyası

Su

Kreması İçin:

1 Litre Süt

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Yemek Kaşığı Nişasta

1 Yemek Kaşığı Un

1 Yemek Kaşığı Pirinç Unu

1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Ayvaların  kabuklarının soyup, geniş bir kaseye rendeliyoruz. Rendelediğimiz ayvaları  geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine karanfil atıyoruz. Suyunu döküyoruz. Birkaç  tane de ayva çekirdeği atıyoruz. Tavayı ocağa alıp, ayvaları pişmeye  bırakıyoruz. Ayvalar yumuşadıktan sonra üzerine kırmızı gıda boyasını  ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Ayvalar  piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir  tarafta tatlının kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz.  Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu alıyoruz. Vanilyayı da  ekliyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın  kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Yuvarlak  cam fırın kabını ıslıyoruz. Üzerine soğuyan ayvaları boşaltıp, yayıyoruz.  Üzerine de hazırladığımız kremayı gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.  Kremanın üzeri kabuk bağladıktan sonra üzerine yeşil fıstık serpiyoruz.  Tatlımızı dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz