Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi
Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 Adet Büyük Ayva
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karanfil
Kırmızı Gıda Boyası
Su
Kreması İçin:
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık
2 Adet Büyük Ayva
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karanfil
Kırmızı Gıda Boyası
Su
Kreması İçin:
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarının soyup, geniş bir kaseye rendeliyoruz. Rendelediğimiz ayvaları geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine karanfil atıyoruz. Suyunu döküyoruz. Birkaç tane de ayva çekirdeği atıyoruz. Tavayı ocağa alıp, ayvaları pişmeye bırakıyoruz. Ayvalar yumuşadıktan sonra üzerine kırmızı gıda boyasını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Ayvalar piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta tatlının kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu alıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Yuvarlak cam fırın kabını ıslıyoruz. Üzerine soğuyan ayvaları boşaltıp, yayıyoruz. Üzerine de hazırladığımız kremayı gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kremanın üzeri kabuk bağladıktan sonra üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Tatlımızı dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
Ayvaların kabuklarının soyup, geniş bir kaseye rendeliyoruz. Rendelediğimiz ayvaları geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine karanfil atıyoruz. Suyunu döküyoruz. Birkaç tane de ayva çekirdeği atıyoruz. Tavayı ocağa alıp, ayvaları pişmeye bırakıyoruz. Ayvalar yumuşadıktan sonra üzerine kırmızı gıda boyasını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Ayvalar piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta tatlının kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu alıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Yuvarlak cam fırın kabını ıslıyoruz. Üzerine soğuyan ayvaları boşaltıp, yayıyoruz. Üzerine de hazırladığımız kremayı gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kremanın üzeri kabuk bağladıktan sonra üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Tatlımızı dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder