Fındıklı Şerbetli Tatlı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı dolu sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık tozu
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısını ve şekeri iyice çırpalım. Sonra vanilya şekeri ve fındık tozunu ilave eden iyice çırpılır. En son un ve kabartma tozunu katıyoruz ve en son yumurtanın beyazları kalıyor. Ayrı bir kapa yumurtanın beyazlarını iyi köpük haline gelene kadar çırpın. Ve bunu diğer malzemelere katıyoruz ve yavaş yavaş karıştırın.
Bunu büyük yağlanmış borcama döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
Şerbete geçelim su ve şekeri kaynatın ve tatlı soğuyunca soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine dökün.
Kremayı, vaniyla şekerini, sertleştiriciyi ilave iyice krema haline gelene kadar çırpın. Kremayı buzdolabında soğutun. Quarka yani süzme yoğurda şeker katın tadına bakarak şeker miktarını ayarlayın. Soğumuş olan kremaya katalım, yavaş yavaş karıştırın tatlının üzerine dökün.
Ve üzerini süsleyin.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder