Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Karpuzlu Granita

NefisYemekTarifleri-BClhY1Pqq

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 4 saat üzeri

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 4 su bardağı karpuz suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Önce karpuzun suyunu çıkarıyoruz. Ben dilimledim ve süzgeçten geçirdim. 1 çay bardağı şekerle beraber 1 su bardağı karpuz suyunu küçük bir tencerede alıp ısıtıyoruz. Şeker eriyince tamamdır. Sonra bu karışımı kalan 3 bardak karpuz suyu ile karıştırıp geniş bir cam kaba alıyoruz. Buzlukta ağzı açık olarak 2 saat bekletip çıkarıyoruz. Kenarlarından kristalleşmeye başlayan granitayı çatal ve kaşık yardımı ile ortadaki henüz donmamış kısımlarla iyice karıştırıp tekrar buzluğa alıyoruz. Bu işlemi her saat başı ve yaklaşık 2-3 kere yapınca her tarafı kristalleşmiş olacak. Resimdeki gibi olunca da servis edilebilir. Kapaklı bir kaba alırsanız buzlukta 1 hafta kadar kalır. Afiyet olsun.

Karpuzlu Granita 1 Karpuzlu Granita 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz