Karpuzlu Granita
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 4 saat üzeri
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 4 su bardağı karpuz suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Önce karpuzun suyunu çıkarıyoruz. Ben dilimledim ve süzgeçten geçirdim. 1 çay bardağı şekerle beraber 1 su bardağı karpuz suyunu küçük bir tencerede alıp ısıtıyoruz. Şeker eriyince tamamdır. Sonra bu karışımı kalan 3 bardak karpuz suyu ile karıştırıp geniş bir cam kaba alıyoruz. Buzlukta ağzı açık olarak 2 saat bekletip çıkarıyoruz. Kenarlarından kristalleşmeye başlayan granitayı çatal ve kaşık yardımı ile ortadaki henüz donmamış kısımlarla iyice karıştırıp tekrar buzluğa alıyoruz. Bu işlemi her saat başı ve yaklaşık 2-3 kere yapınca her tarafı kristalleşmiş olacak. Resimdeki gibi olunca da servis edilebilir. Kapaklı bir kaba alırsanız buzlukta 1 hafta kadar kalır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder