Portakal Jöleli Mini İrmik Tatlısı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vailya
Hazırlanışı
Önce jöle için portakal suyu, nişasta ve şeker tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Ilındıktan sonra muffin kalıplarına 1′er yemek kaşığı konulur.
Dolaba kaldırılıp donması beklenir. (yaklaşık 15-20 dakika)
Tencereye süt, irmik, şeker alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Vanilya eklenip karıştırılır.
İrmik tatlısı ılıyınca muffin kalıplarındaki jölenin üstüne paylaştırılır.
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra muffin kalıpları ters çevrilip servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder